HTML

Kapcsolat:

Curriculum Vitae:

okleveles építész

születési idő, hely:

1984.09.06, Szentes.

ISKOLAI VÉGZETTSÉG:

2009 Okleveles építész diploma (PTE PMMK Egyetemi Építész szak) 2003 Érettségi (Szeged Vedres Istán Építőipari Szakközépiskola)

JELENLEGI MUNKAHELY(EK), MUNKAKÖR(ÖK):

2009-től Óraadó a PTE-PMMK Építészeti és Tervezési Ismeretek Tanszékén 2007-tól idom stúdió - Tervező,Vizualizátor

OKTATOTT TANTÁRGYAK:

Számítógéppel segített tervezés I-II /Archicad/ Számítógépes Grafika /3D Studio Max/

SZAKMAI PÁLYAFUTÁS:

2009 PTE, PMMK Tervezési és Építészeti Ismeretek tanszékén óraadó 2008-tól munkák az Attract Belsőépítészet Irodával 2008-tól munkák az Építész Kétszög Építész Irodával 2008-tól munkák a Tervező Lépték Építész Irodával 2007-től munkák a Bachman és Bachmann Építész Irodával 2007-től munkák a PTE-PMMK Építészeti és Tervezési Ismeretek Tanszékével 2007-től idom stúdió építész iroda

KIÁLLÍTÁSOK:

2010 Breuer Marcell Doktori Iskola könyvbemutatóval egybekötött kiállítás

TANULMÁNYUTAK:

2010 Olaszország - Velence, Építészeti Biennálé 2009 Egyesült Királyság - Lonodon, Tanulmányút 2009 Egyesült Királyság - Nottingham, ArchiCAD Summer School 2008 Szlovénia - Ljubljana, Trimo Urban Crash workshop 2008 Olaszország - Velence, Építészeti Biennálé

SZOFTVERISMERET:

CAD: Archicad /haladó szint/, AutoCAD /közép szint/

3D vizualizáció: 3D Studio Max /haladó/ V-ray Render /haladó/ Cinema 4 /közép szint/ SketchUp /közép szint/ Premier Pro /közép szint/ After Effect /kezdő szint/

2D vizualizáció: Photoshop /haladó/ CorelDraw /közép szint/

Web design: Drupal CMS keretrendszer /közép szint/ Dreamweaver /közép szint/ Flash /közép szint/

Általános: MsOffice /haladó/ haladó számítástechnikai ismeretek /hardver/

Tevékenységi körök:

Építészet, Belsőépítészet, Design, 3d grafika, Látványtervezés, Építészeti makett, Animáció

Facbook

SAJÁT OLDAL FRISSÍTÉSEK:

Nincs megjeleníthető elem

3D Studio Max - 2. Külső falak elkészítése /oktatóvideó/

2011.08.12. 17:42 :: simonzsolt

   


A külső falakat a már létrehozott /box/ –ból kiindulva fogjuk elkészíteni. Ehhez először hozzá kell rendelnünk egy szerkesztő módosítót jelen esetben az /Edit poly/-t. Ezt a /Modify / fül legördülő listájából tudjuk kiválasztani. Ha pedig hozzárendeltük a jobb oldalon meg is jelenik a módosító panelje.

Válasszuk ki a felületet /Polygon/ amellyel a különböző felületeket tudjuk kijelölni. A felületeket a az élek határolják /Edge/ az éleket pedig a csomópontok /Vertex/ fogja közre. Ezek közül mindig azt kell kiválasztani ami az adott feladat elvégzéséhez a legmegfelelőbb. Jelen esetben az egyik oldallapot szeretnénk kihúzni addig a pontig amíg az alaprajzon a belső sarkot el nem éri.

Ehhez válasszuk az /Extrude/ gomb melletti kis ablakot. Ha csak a gombra kattintunk nem adható meg pontos értek alkalmazása pedig a bal egérgombot nyomva tartva a felületen elmozgatjuk az egeret ekkor ki vagy be tolódik a felület. Ha viszont pontosan szeretnénk megadni a méreteket kattintsunk a gomb melletti kis ablak ikonra, ekkor előugrik a felületen egy parancsablak amelyben megadhatjuk az értékeket. Először a távolság pontra mozgatva az egeret megjelenik két nyíl. A megfelelőre kattintva és nyomva tartva az egér bal gombját majd megmozgatva az egeret megközelítőleg a megfelelő pontba tudjuk húzni a felületet. A pontosításhoz az értekre kattintva fel le tudjuk kerekíteni. A falsarkoknál az átforduló fal keresztmetszetével húzzuk ki a felületet, ilyenkor elegendő az érték megadása.

Ha két felületet szeretnénk összekötni akkor használjuk az áthidalás /Bridge/ parancsot itt elég a két összekötendő felületet ki kell jelölni majd a /Bridge/ gombra kattintvai, a program automatikusan áthidalja a köztes területet.

Hozzáadás a kijelöléshez: nyomva tartott CTRL gomb

Elvétel a kijelölésből: nyomva tartott ALT gomb

Ha egy pontot valamely nézetben egy másik pontra szeretnénk mozgatni használjuk a követőket /Snaps/. A mini paletta előhozása: a Felső menüsor egy üres részen jobb klikk és válaszuk a /Snaps/ lehetőséget.
A megjelenő ikonok közül a legtöbbet használt a csomópont követés /snap to vertex toggle / illetve még a háló követés ami hasznos lehet /snap to grid points toggle /.

Ha kiválasztottuk hogy mit szeretnénk követni mindig meg kell adni az aktuális nézetablakhoz tartozó dimenziót. Amit a felső ikonsor /Snaps toggle/ gombján nyomva tartott bal egérgombbal tudunk kiválasztani. Általánosan igaz hogy perspektívában a 3-as míg a 2D dimenziós nézetekben a 2.5-es beállítás használatos. Ezen mágnesek ki/be kapcsolása és váltása elég sűrűn használt viszont ajánlott csak addig bekapcsolni amíg az adott mozgatást elvégezzük. Mert ha bekapcsolva marad és mondjuk a tengely mentén szeretnénk mozgatni valamit akkor elmozdulhat, ennek oka hogy keresi azt a pontot amihez illeszkedni tudna. Ezen parancsokkal a teljes külső kontúr elkészíthető.

 

komment

Címkék: tutorial építészet oktatóvideó látványtervezés 3d studio max

süti beállítások módosítása